Vind de juiste online uitwisseling

Zo bestaan er online wallets, software wallets en hardware wallets. Welke wallet moet ik kiezen?Dat hangt af van verschillende factoren. Ben je net begonnen of heb je al meer ervaring met cryptocurrencies? Wil je een klein of een groot bedrag inleggen? Op onze walletpagina vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Koop eenvoudig bitcoin met iDEAL, bankoverschrijving of creditcard. En dat al vanaf 30 euro. Binnen een paar minuten staan de coins in je wallet! Bekijk direct de actuele bitcoin waardeReken met behulp van de prijscalculator bovenaan deze pagina uit hoeveel bitcoin je wil kopen of verkopen. In de prijscalculator is de fee al verwerkt.
Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Koop en verkoop eenvoudig je bitcoins met iDEAL!Bij BTC Direct koop je eenvoudig en snel bitcoin met iDEAL, bankoverschrijving en creditcard. De inkoopprijs staat vast op het moment dat je je betaling start. Je krijgt dus altijd de opgegeven bitcoin tegen de prijs die op onze website staat.


De digitale valuta bitcoin (BTC) is het afgelopen decennium een stuk meer waard geworden. Naar aanleiding hiervan is de interesse naar het kopen van bitcoins sterk toegenomen. Hoewel het kopen van bitcoins niet extreem lastig is, zijn er toch een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden. In dit artikel bespreken we de verschillende manieren hoe je bitcoins kunt kopen.


Vervolgens geven we wat achtergrond informatie over de verschillende handelsplatformen. Als laatste bekijken we kort wat bitcoin precies is en hoe het achter de schermen werkt. Je kunt bitcoins kopen bij verschillende aanbieders, deze staan ook wel bekend als ‘bitcoinwisselkantoren’. Zij hebben in veel gevallen een website of mobiele applicatie (app) waar je middels Bancontactof een kredietkaart je euro’s kunt omwisselen voor bitcoins (of andere cryptocurrency’s).


Als je bitcoins gaat kopen is het belangrijk om rekening te houden met de transactiekosten van een platform. Daarnaast wil je mogelijk ‘handelen’ in meerdere cryptocurrency’s. Dit zijn factoren die meewegen in het kiezen van een handelsplatform. Onze favoriete manier om bitcoins te kopen is de BLOX app. Dit is een mobiele applicatie die beschikbaar is voor zowel iOS als Android.


BLOX is een enorm kleurrijke app waarmee je dus direct in bitcoin en andere cryptocurrency’s kunt handelen. Naast Bancontact kun je ook geld storten middels een bankoverschrijving of je kredietkaart. Het aanmaken van een BLOX account duurt minder dan één minuut, waardoor je daarna direct aan de slag kunt. Voordelen van de app zijn: Direct investeren bitcoin en andere crypto’s; Nederlandstalige klantenservice; Directe storten met Bancontact; Beleggen vanaf 1 EUR.


Een kwaadwillige hacker kan dus niet zomaar je bitcoins uit de app halen. Met de website van BTC Direct kun je bitcoins kopen en zelf de baas zijn over je eigen cryptogeld. De digitale munten worden direct doorgestuurd naar je eigen wallet. Je dient deze dus van te voeren hebben aangemaakt en te hebben geïnstalleerd op je computer of mobiele telefoon.


Daarnaast kun je naast bitcoins ook andere cryptocurrency’s kopen, helaas wel wat minder dan bij BLOX. Naast online websites en apps kun je bitcoins ook kopen bij zogeheten ‘bitcoingeldautomaten’ (Ali B Bitcoin). Dit zijn een soort bankautomaten waar je cash geld kunt omwisselen voor bitcoins. In België en Nederland zijn tientallen te vinden.


Er zijn verschillende fabrikanten en eigenaren van bitcoingeldautomaten; het kan dus per apparaat verschillen hoeveel euro’s je kunt omwisselen en welke regels hierop van toepassing zijn. Bij de meeste apparaten dien je bij hogere bedragen je identiteit te verifiëren. Het is dus (vaak) niet mogelijk om anoniem bitcoins te kopen.


De naam ‘bitcoin’ kan voor enige verwarring zorgen. Bitcoin is de naam van twee verschillende concepten die van alles met elkaar te maken hebben. In de regel is ‘Bitcoin’ met een hoofdletter de naam van een decentraal betaalnetwerk. Aan dit netwerk kan iedereen deelnemen en niemand is er de baas over, het netwerk functioneert zonder centrale autoriteit of tussenpersoon.


Door dit betaalnetwerk kunnen gebruikers elkaar waarde overmaken, deze waardes hebben ook een naam, namelijk ‘bitcoins’ (zonder hoofdletter zoals je kunt zien). In veel opzichten kun je bitcoin vergelijken met goud en regulier geld, zoals onze eigen euro. Net als goud, kent bitcoin een beperkte voorraad, er zullen maximaal 21 miljoen munten in omloop worden gebracht.


Je kunt ze dus niet zomaar uit het niets creëren. Hoewel bitcoin vaak een digitale valuta wordt genoemd, is dit eigenlijk niets nieuws voor ons, de euro is namelijk voor het grooste deel ook een digitale valuta. Een bitcoin en euro verschillen echter op een paar belangrijke vlakken: euro’s kunnen uit het niets worden gemaakt door centrale- en commerciële banken.


Alleen de banken zelf kunnen hun eigen database aanpassen en controleren. De bedenker van bitcoin, Satoshi Nakamoto, vond dit erg vreemd. Hij of zij wilde dat het kasboek openbaar is, zodat iedereen elkaar kan controleren en er een open systeem ontstaat waar een machtige partij niet zomaar ‘waarde’ of geld uit het niets kan creëren (Ali B Bitcoin).


Dit is het systeem dat ervoor zorgt dat gebruikers van het Bitcoinnetwerk onderling transacties kunnen uitvoeren en verzorgd ook de creatie van nieuwe bitcoins. Wil je bitcoins kopen en zie je dit als een belegging of investering? Dan is het belangrijk om te begrijpen dat het doel van bitcoin niet ‘rijk worden’ is.


Met het verschil dat er een beperkte oplage is en ze niet worden uitgegeven door een centrale bank. Net als fiduciair geld, is de waarde van bitcoin puur afhankelijk van vertrouwen. Fiduciair geld is geld dat zijn waarde niet ontleent aan de materie waaruit het gemaakt is (intrinsieke waarde zoals bij gouden en zilveren munten), maar aan het vertrouwen dat er goederen en diensten mee gekocht kunnen worden.


Toch lijkt het tegenovergestelde te gebeuren. Met de recente ontwikkelingen in Venezuela en Hong Kong zien we juist dat burgers opzoek gaan naar een munteenheid die niet te stoppen is. Zo kunnen bitcointransacties altijd worden uitgevoerd, ze zijn dus niet te stoppen. Ali B Bitcoin. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien niet wenselijk, maar zodra je een transactie kunt stoppen, kun je ook transacties tegenhouden die door een regime niet worden ‘goedgekeurd’.


Er zijn analisten die een zeer positieve koersontwikkeling voorspellen. De meest bekende is een Nederlander die schuilgaat onder de naam ‘PlanB’. Dit is een analist die met het zogeheten stock-to-flow heeft berekend dat één bitcoin in 2020 zo’n zestigduizend dollar waard wordt. Zijn model is immens populair onder beleggers en investeerders.
Je kunt op de afbeelding klikken voor een volledige weergave. Rekenblad met daarin de bitcoin prijsontwikkeling na de bitcoin halving.Waar kan ik het beste bitcoin kopen? In België zijn er verschillende bitcoinwisselkantoren waar je jouw euro’s kunt omwisselen voor bitcoins. Wij raden de app BLOX aan. Hoe kan ik snel bitcoins kopen? Als je met Bancontact bitcoins kopen wilt, kun je dit doen via de BLOX app.
Waarom zou ik bitcoins (of andere crypto’s) kopen? De meeste beleggers kopen bitcoins om te speculeren om de koersontwikkelingen. Zij hopen zo winst te maken.